- Autor: kuhnj
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Voda, minerální vody bez příchutě | 750 |
Máslo čerstvé | 10 |
Olej olivový | 10 |
Cibule | 120 |
Brambory (syrové) | 150 |
Dýně | 500 |
Dochucovadla:
Sůl.bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 1904 kJ
Bílkoviny (g): 9,
Tuky (g): 18,
Sacharidy (g): 64,
SAFA (g): 11,
Cukry (g): 23,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 317 kJ
Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 10.7, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 3.8, Vláknina (g): 2.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme, dýni Hokaido omyjeme, neloupeme, bramboru oškrábeme a vše nakrájíme na menší kousky. Cibuli necháme zpěnit na oleji a másle, přidáme dýni a zeleninu a též necháme osmahnout. Zalijeme vodou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí. Potom vyndáme koření a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Dle chuti můžeme zředit vodou. Na talíři zdobíme petrželkou, popř. dýňovými semínky a pár kapkami olivového oleje.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.